Uključi se u upravljanje vijestima!

Pročitao si vijest na Croportalu i misliš da je zanimljiva i da bi je više ljudi trebalo pročitati? Uključi se i ocijeni vijest, komentiraj je ili pošalji prijatelju – učini vijest popularnom! Vijesti koje korisnici ocijene popularnima prikazuju se u gornjem, izdvojenom dijelu naslovnice.

Kako se mogu uključiti u upravljanje vijestima?

S lijeve strane svake vijesti ili surfa nalazi se sučelje za upravljanje vijestima. Zahvaljujući tome, s vijestima mozes sljedece:

Pročitaj!

Klik na naslov sažetka vijesti vodi te na orginalnu vijest – odnosno na internetsku stranicu s koje je vijest preuzeta. Odlaskom na izvor same vijesti Croportal ti pruža užitak čitanja vijesti sa stranice na koju si navikao. No kako je Croportal interaktivni informacijski portal, pružamo ti još više – mogućnost ocjenjivanja, kometiranja ili slanja vijesti prijateljima.

Ocijeni!

Ukoliko smatraš da je vijest važna, zanimljiva ili korisna, klikom na „Glasaj“ možeš joj dodati bod. Za svaku vijest možeš glasati samo jednom, a ukupan broj bodova koju vijest ima vidljiva je u gornjem dijelu tipke za glasanje.

Ukoliko smatraš da je vijest nevažna, možeš je i negativno ocijeniti. Klikom na ikonu „x“ u donjem desnom kutu vijesti se skida bod i miče se s tvojeg popisa vijesti.

Komentraj!

Sve vijesti na Croportalu mogu se komentirati i zato iskoristi priliku - reci svoje mišljenje i pokreni raspravu! Svi komentari određene vijesti mogu se pratiti ukoliko aktivirate opciju „Obavijesti me o novim komentarima na ovoj stranici“.

Pošalji prijatelju!

Ako misliš da je neka vijest dovoljno zanimljiva – pošalji je prijatelju ili nekolicini njih. Uz svaku vijest koju šalješ možeš poslati i kratku poruku.

Kada vijest postaje popularna?

Precizan algoritam određuje kada vijest postaje popularna – u obzir se uzima broj čitanja, broj pozitivnih glasova, komentara i slanja prijateljima. Što je vijest popularnija, tim je više pozicionirana pri vrhu navedene rubrike. Samo registrirani korisnici mogu ocjenjivati, komentirati ili slati vijesti prijateljima i tako utjecati na njihovu popularnost – zato ne gubi vrijeme i Registriraj se.

U svakom se prikazu sažetka vijesti pri dnu nalaze informacije o:

  • kategoriji u kojoj se vijest nalazi
  • izvoru s kojeg je vijest preuzeta
  • vremenu objave