3 načina za zaradu na internetu

Mnogi sanjaju o zaradi na internetu, ali također misle da je moguće zaraditi bez truda ili bez uloženih sredstava. Nažalost, novac gotovo nikada ne pada s neba, a to vrijedi i kod zarade novca online. Ako želite profitirati, prvo morate uložiti. U što i kako?

U nastavku pogledajte tri moguća načina za zaradu novca putem interneta. To su usluge stvaranjem vlastitog internetskog sadržaja, pružanjem proizvoda ili usluga drugih tvrtki i postavljanjem internetskih trgovina.

1. Iskoristite vlastiti sadržaj

Posjedovanje web stranice zahtijeva najviše posla, isplata dolazi najkasnije, ali donosi i najveći ugled. Da biste zaradili putem interneta, prvo morate postaviti stranicu i obogatiti je sadržajem te uložiti u oglašavanje da biste pokrenuli promet. Nakon što je promet dovoljno visok, možete započeti s marketingom svoje web stranice – prodajom zaliha, ponudom PR članaka i drugim zanimljivim marketinškim alatima koje oglašivači trebaju.

Pisanje sadržaja
Pisanje kvalitetnog sadržaja pomoći će vam da brzo postignete svoju prvu internetsku zaradu.

Mnogo je lakše koristiti vlastiti sadržaj putem web stranica čiji je vlasnik netko drugi. Budući da je Hrvatska premalo tržište, to znači da morate djelovati globalno. Članke možete pisati na engleskom jeziku i objavljivati ih na stranicama koje vam nude nagradu za čitanje članaka, a još bolji video sadržaj može vam donijeti još više novca na internetu – čak i naizgled nerazumljivi video „vodiči” s uputama za prilično neobične stvari mogu zaraditi priličan interes.

2. Unovčavanje usluga i proizvoda

Imate li smisla za prodaju, a manjak vlastitog sadržaja? Možete pokrenuti web stranicu koja će vam odmah poslužiti za posredovanje. Mnogi veliki davatelji raznih usluga pružaju internetski prihod posredovanjem svojih ponuda partnerima. Na ovaj način možete stvoriti vlastitu web stranicu za prikupljanje ponuda od drugih. Najpoznatije je posredovanje različitih turističkih usluga – tako da vaša web stranica može biti kolekcija jeftinih ponuda za odmor i hotela, gdje korisnici uspoređuju cijene i na kraju, putem vas mogu odabrati najpovoljniju ponudu izvornog pružatelja usluga.

Partnerski program
Također možete zaraditi na mreži putem partnerskog programa bez vlastite web stranice.

Takozvani „affiliate” partnerski programi, gdje nudite partnerske proizvode i također primate postotak zarade, također su uspješni. Dostupni su i hrvatski i inozemni programi za pridruživanje, ali morate napraviti dobar izbor – strani obično nude manji postotak zarade, ali istina je da mnogo puta nude proizvode koji su prepoznatljiviji. Partnerski programi su također sjajni jer vam nije nužno potrebna web stranica – svoju ponudu također možete ponuditi i putem društvenih mreža.

3. Internetska trgovina

Treći uobičajeni način online zarade je putem internetske prodaje. Postavljanje internetske trgovine više nije skupo, a za uspjeh vam trebaju samo dobri proizvodi. To ne moraju biti skupi ili izuzetno kvalitetni predmeti, važnije je da su maštoviti ili nešto što nije dostupno u drugim trgovinama.

Možete prodavati smiješne majice ili majice domaće izrade – važno je da su stvari nove i svježe i brzo će se prodati. Naravno, u ovom slučaju ćete morati potrošiti i nešto novca na oglašavanje.

Related Articles

Back to top button
Close
Close