Kako aktivno provesti slobodno vrijeme?

Svi imaju pravo na odmor. Kauč i daljinski ostavite za poneke kiše dane. Otkrijte nešto novo. Budite aktivni. Bolje ćete se osjećati, a ako izaberete tjelesnu aktivnost, ljepše ćete izgledati.

Prijedlozi za aktivan odmor

1. Auto u garažu, noge u šumu

Nema ništa bolje od boravka na svježem zraku. Lutanje po šumskim stazicama, pjev ptica i odmak od svega što Vas muči. Vaše tijelo i pluća će Vam biti zahvalni.

2. Vaša hrana na tanjuru

Sretnik ste koji posjeduje svoj komadić obradive zemlje? Jedna visoka gredica točno stane na Vaš balkon? Čak i u najmanjem stanu naći će se mjesto za jedan zeleni kutak. Rajčica, bosiljak ili nešto treće, izbor je Vaš. Igra je zabavna. Promatrate kako raste život koji ste Vi posijali. Kasnije ponosni, servirate plodove svog rada.

3. Platno ili papir

Crtanje ili slikanje asocira Vas isključivo na sat likovnog? Vratite se u to vrijeme. Pregršt je trgovina koje po prihvatljivim cijenama nude hobi pribor. Akrilne boje, kist i platno mogu učiniti čudo za Vaš um. Odvesti Vas u neki drugi svijet, opustiti.

Slikanje
Slikanje i ceranje mogu učiniti čudo za Vaš um.

Nije važno koji oblik izražavanja izaberete, sigurno nećete pogriješiti. Ideje i savjete potražite na raznim društvenim mrežama. Ne zaboravite, Vaše djelo može poslužiti kao odličan rođendanski poklon bliskim osobama.

4. Daruj i biti ćeš darivan

Haljina za posebne prilike, hlače kad smršavite deset kila, stara vesta koja grebe, uh toliko je toga. Ormari su zatrpani. Nikad nemate dovoljno mjesta za nove stvari. Vaš ormar Vas guši? Uhvatite se u koštac s tim. Pripremite nekoliko vreća. Za reciklažu, donacije ili nekoga osobno.

Što više budete eliminirali stvari iz Vašeg ormara, lakše ćete se osjećati. Djeluje terapeutski. Zatim ispeglajte i posložite Vašu preostalu odjeću. Neka ostane samo ono što želite nositi, u čemu se dobro osjećate. Svaki dan je posebna prilika. Vrlo vjerojatno ćete tim činom inspirirati neke Vaše poznanike. Očekujte da Vam ponude njihov višak odjeće. Na taj način ćete bez ulaganja osvježiti Vašu garderobu.

5. Pokloni svoje vrijeme i ljubav

Sve je više azila za napuštene životinje. Premalo je osoblja da bi svim divnim dušama pružili dovoljno pažnje i ljubavi. Raspitajte se, pošaljite im poruku putem društvenih mreža. Postanite volonter. Ponudite se barem da izvedete nekog ljepotana u šetnju.

Bezbroj je načina da aktivno provedete Vaše slobodno vrijeme. Nadamo se da smo Vas barem malo inspirirali. Koji god način izaberete, on će biti najbolji za Vas. Uvijek možete meditirati, učiti strane jezike te ostvarivati neku od novogodišnjih odluka. Okušajte se u nečemu novom. Mnoge aktivnosti pružaju u isto vrijeme korist za Vas i zajednicu, neprocjenjivo.

Related Articles

Back to top button
Close
Close