Kako odabrati ukrasnu rasvjetu?

Dekorativna rasvjeta igra vrlo važnu ulogu kod modernog uređenja prostora. Ne koristi se samo za svjetlo, već se postavlja na određena mjesta i zbog estetskog učinka. Sve je češće korištenje svjetla kojim se želi privući pažnja i prostoru dati dušu.

Ako želite postići pravu svrhu korištenja ukrasne rasvjete, važno je razmotriti nekoliko stvari koje utječu na konačni izgled. Ono što je najvažnije, ipak, predstavljeno je u nastavku.

1. Prava kombinacija običnih i ukrasnih svjetala

Sigurno se slažete da samo jedan izvor svjetlosti nije dovoljan ni u jednoj prostoriji. Ambijentalna svjetla potrebna su gotovo svugdje. U praksi, to znači da ćete u isti prostor smjestiti obične svjetiljke kojima ne želite biti direktno izloženi, kao i ukrasna svjetla koja igraju malo drugačiju ulogu.

Preporučujemo da se odlučite za neupadna ugradbena svjetla ili reflektore. Takvu rasvjetu možete kombinirati s zanimljivom ukrasnom svjetiljkom koja bi trebala biti što vidljivija.

2. Namještaj i ukrasne svjetiljke trebaju odgovarati

Za moderna prebivališta sve je karakterističnije da su prostori u njima prilično otvoreni i međusobno povezani. Kako nema jasnih hodnika, treba paziti da se namještaj dobro poklapa s ukrasnim svjetlima. Uzmite u obzir i boje i stil kako bi se sve podudaralo.

3. Šareno

Prije svega, stil kuće ovisi o tome koliko šarena svjetla mogu biti. Ako u vašem domu dominira ruralni stil, koji sam po sebi uključuje dovoljno boja, najbolje je biti umjeren u izboru ukrasnih svjetala.

Svjetla za ukrašavanje
Uljepšajte svoj dom ukrasnim svjetlima.

Mnogo šarenija mogu biti svjetla koja se postavljaju u prostore s ravnim linijama i tamnim bojama, dok su zidovi na primjer bijele boje.

4. Ne pretjerujte s brojem

S atraktivnim ukrasnim svjetlima bolje je ne pretjerivati. Prilikom dizajniranja svog doma definitivno ste predvidjeli koliko umjetnog svjetla će vam trebati i gdje treba koristiti određenu vrstu svjetla.

Ako ste za svoj dnevni boravak i neke druge zidne svjetiljke predvidjeli stropnu i stojeću svjetiljku, onda ni na koji način ne biste trebali priuštiti da su sva svjetla nešto posebno. Vjerojatno ne želite da svjetla djeluju kičavo, što će vaš prostor činiti neprivlačnim.

5. Ne zaboravite ukrasna LED svjetla

Sigurno ste svjesni mnogih prednosti sve popularnije LED rasvjete. Među njima ćete pronaći i ukrasnu koja se može postaviti na balkon, terasu ili čak u vrt. Osim toga, nećete morati brinuti o utičnicama u blizini.

Želimo vam ugodan dekor doma s ukrasnim svjetlima!

Related Articles

Back to top button
Close
Close