Kako steći bolju prepoznatljivost online?

Svatko može imati web stranicu. Danas više nije potrebno da nam stranice izrađuju agencije za dizajn web stranica, to možemo učiniti sami. Pružaju nam se razne web usluge kao što su Weebly i Wix, ali možemo se odlučiti za korištenje popularnog sustava WordPress koji se temelji na milijunima web stranica, blogova, portala, foruma i internetskih trgovina.

Kod postavljanja web stranice, može biti mnogo teže steći prepoznatljivost. Prvo moramo osigurati privlačenje posjetitelja na web stranicu. Cilj nam je privući što veći broj posjetitelja koji će ostati na našoj web stranici što je duže moguće a, ako je moguće, obaviti kupnju, ispuniti upitnik itd.

Domena i web hosting

Čvrsti temelji moraju se osigurati za vidljivost web stranice. Glavni su svakako hosting domena i web stranica. Ne tražite besplatne alternative, jer će vam prije ili kasnije biti žao i prije ili kasnije ustanovit ćete da vam je potrebna promjena.

Registracija domenaPrvo registrirajte svoju domenu. Odaberite kratko ime kojeg se svi lako mogu sjetiti. Najbolje je odabrati isto ime kao i vaša tvrtka ili zaštitni znak. Ne uključujte dodatne riječi u svoju domenu samo da biste prevarili Google pretraživač. To je uspijevalo prije mnogo godina, danas više ne. Također, odaberite jednu od prepoznatljivih ekstenzija koje web korisnici koriste (.hr, .com, .net, .eu).

Registrirajte svoju domenu kod davatelja usluge gdje ćete također iznajmiti vaš web hosting. Preporučujemo NEOSERV, jer su poznati po svojim vrlo brzim SSD poslužiteljima, što je izuzetno važno u doba mobilnih uređaja. Također ih odlikuje iznimna podrška koja je dostupna tijekom cijele godine. Provjerite koji su paketi dostupni i odaberite onaj koji odgovara vašim potrebama. Ako niste baš sigurni u izbor, obratite se svom davatelju usluga, jer će vas on najbolje savjetovati.

Optimizacija web stranice i oglašavanje

Izradu web stranice smjestit ćemo odmah ispod dijela za optimizaciju, jer su ovi koncepti usko povezani. Nužno je da web stranica bude osmišljena na način koji će biti jednostavan za korištenje posjetiteljima i tražilicama. Prije svega, sadržaj je važan, navigacija bi trebala biti jednostavna, a zanimljive informacije trebale bi biti dostupne na web stranici. To je jedini način na koji će posjetitelji duže boraviti na stranici, što će biti pozitivan signal za Google, a kao rezultat toga, web stranica će biti rangirana na višoj poziciji.

Također, provjerite imate li odgovarajuću strukturu naslova, svaka podstranica treba imati jedinstveni naslov i meta opis. Izradite Sitemap i dodajte ga u alate za webmastere na Google Search Console. Označite slike oznakama “alt” i “title” tako da pretraživači znaju što svaka slika predstavlja. Ovo će također pomoći korisnicima tražilice da vas pronađu pretraživanjem slika.

Optimizacija web stranice

Prije svega, internetsko oglašavanje je također vrlo važno za veću vidljivost i prepoznatljivost. Nude vam se besplatne opcije, poput prezentacije stranica na društvenim mrežama, a bit će potrebno i određeno ulaganje. Preporučujemo da koristite Google AdWords i Facebook oglašavanje, jer su ove reklamne platforme izuzetno sofisticirane i kao takve omogućuju vrlo precizno ciljanje, npr. prema interesu ljudi.

Nemojte svoju web stranicu učiniti samo jednom od mnogih. Osigurajte si promet i vidljivost i optimizirajte je na temelju statističkih podataka. To je jedini način na koji možete postići bolje rezultate.

Izvor: https://svetracunalnistva.si/vidnost-in-prepoznavnost-na-spletu/

Related Articles

Back to top button
Close
Close