Važnost poljupca u vezi

Važnost ljubljenja u romantičnim vezama dobro je dokumentirana. Istraživanje pokazuje da je 59 % muškaraca i 66 % žena, nakon lošeg poljupca na prvom izlasku, pokazalo slabije zanimanje za potencijalnog partnera, što pokazuje koliko je zapravo važan poljubac; Istraživanje iz 2015 utvrdilo je da se 450 od 500 ljudi sjeća svih detalja svog prvog romantičnog poljupca. Sada ste pod velikim pritiskom, zar ne?

Bez obzira o kojoj vrsti poljupca se radi, sastavili smo popis ludih činjenica o ljubljenju koje vjerojatno niste znali, od nevjerojatnih zdravstvenih dobrobiti dodirivanja usana do detalja o prvom poljupcu u povijesti kinematografije.

1. Ljubljenje jača imunološki sustav

Prema istraživanju nizozemske Organizacije za primijenjena znanstvena istraživanja, čak 80 milijuna bakterija prenese se između vas i vašeg partnera prilikom poljupca u trajanju od 10 sekundi. Ako već žurite u kupaonicu po antibakterijski sapun, zaustavite se na trenutak!

Izlaganje bakterijama može biti korisno za vaš imunološki sustav. Izmjena sline je razmjena mikroba, a to je „prirodni način cijepljenja ”, navodi liječnik. Izloženost mikrobima izaziva stvaranje protutijela, što može ojačati imunološki sustav i spriječiti bolesti.

Jedno upozorenje: Pazite da vaš partner nije bolestan prilikom poljupca.

2. Guinessov rekord u ljubljenju

Sjetite ste početka veze kad ste imali te leptiriće u trbuhu i ljubili se satima bez osjećaja umora. No čak ni najduži poljubac na početku veze ne može se usporediti sa Guinnessovim svjetskim rekordom za najduži kontinuirani poljubac , postignut na natjecanju 2013 u Tajlandu.

Nakon 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi, Ekkachai i Laksana Tiranarat osvojili su više od 9.000 dolara u gotovini i nagradama. Vjerujem kako svi postavljamo ista pitanja: koliko balzama za usne su koristili? Je li im bilo dopušteno ići u toalet? Jesu li se ljubili prilikom obavljanja nužde? Da ne spominjemo jelo, piće, disanje? Bez obzira na to, njihovo postignuće nije ništa manje nadahnjujuće.

3. Ljubljenje poboljšava zdravlje vaših zubi

Stomatolog koji se specijalizirao za estetsku i opću stomatologiju u stomatološkoj klinici u Londonu rekao je da povećana proizvodnja sline izazvana ljubljenjem korisno djeluje na vaše oralno zdravlje. Ljubljenje potiče naše žlijezde slinovnice, a slina pomaže povećati kiselost usne šupljine. Kvarenje zubi i problemi s desnima uzrokovani su kiselim nusproizvodima koji nastaju kada oralne bakterije razgrađuju ugljikohidrate. Povećavanje sline tako posredno pomaže našim zubima.

Međutim, Finkel je upozorio kako se ne bismo trebali ljubiti s osobama koji toliko često ne peru zubu. Pranje zubi je od velike važnosti kako za zdravlje zubi i usne šupljine, tako i za cjelokupni organizam.

Kako možemo saznati da osoba ima problema s pravilnom higijenom zubi i usta? Najjasniji znak je loš zadah. To je zato što nepravilno pranje stvara previše bakterija. Uz previše loših, a manjak dobrih bakterija, riskiramo nastanak bolesti desni.

Related Articles

Back to top button
Close
Close