Zašto muškarci gledaju druge žene?

Poznati scenarij. Sjedite sa svojim dečkom ili mužem u vašem omiljenom restoranu, provodite odlično vrijeme uživajući zajedno, a pokraj vašeg stola prolazi seksi plavuša, pomalo razgolićena, s bujnim poprsjem i mini suknjom. Vašem partneru pogled bježi na njeno lice, grudi, noge, a po mogućnosti se okreće i gleda kako odlazi. Kod vas se stvara mnoštvo osjećaja, ljubomore, ljutnje, boli i nesigurnosti. Osjećate se razočarano i neprivlačno. Pomislite: „Želi li nju, želi li seks s njom, je li ljepša od mene ili mu više nisam privlačna?”

Zvuči li vam poznato? To je zato što se ovaj scenarij bar jednom dogodio svakoj ženi. Zašto? Jer to su muškarci, muškarci vole gledati. I ne govorimo samo o vašem muškarcu, nego o svim muškarcima: samohrani muškarac, oženjen muškarac, zaručnik.

Pitali smo muškarca zašto gledaju druge žene, a odgovor je bio: moja djevojka i ja smo zajedno 4 godine i ne mogu zamisliti život bez nje. Nikad ne bih izdao njezino povjerenje i spavao s drugom ženom. Ali priznajem, volim gledati druge žene. Volim visoke djevojke koje imaju tamnu kosu i plave oči. Privlače me i ne mogu si pomoći i ne pogledati. I znam da nisam jedini. Mi smo samo ljudi.

Dakle, normalno je da muškarac gleda drugu ženu, ali s druge strane, sasvim je normalno i da žena ima emocionalnu reakciju kad vidi da njihov partner gleda druge žene. Ostaje pitanje, ZAŠTO bi muškarci trebali gledati druge žene?

Što znači pogled?

Pogled znači da žena fizički privlači muškarca i stvara određene pokrete koje muškarcu izazivaju kemijsku reakciju u mozgu. To je znanstveno dokazano. Kada gleda atraktivnu ženu, muškarac se oslobađa dopamina i serotonina, što mu pruža taj osjećaj ugode. Jedan dio muškarca želi ovu ženu i pita se kakav bi bio seks s njom, kakve su joj grudi, guza i ostatak tijela.

Moramo napomenuti kako je to apsolutno prirodno i bezopasno, čak iako to ne zvuči tako. Na isti način vas privlači Channing i ženama cure sline kada ga ugledaju. To ne znači da biste se odmah trebali seksati s njim ako nam namigne (pa, da, hm …). Dakle, muškarac gleda ženu, jer, u drugom svemiru, kada bi bio samac …, krenuo bi u pohod da je osvoji.

Što pogled ne znači?

To što muškarac gleda drugu ženu ne znači da je ta žena privlačnija i ljepša od vas i da ga više ne privlačite. Sve ove misli su nepotrebne. Štoviše, činjenica da muškarac gleda drugu ženu isto tako ne znači da on nije zadovoljan vašom vezom i da želi nešto drugo. To ne znači da će vas prevariti i da ga ne zadovoljavate. Također ne znači da mu morate zamjerati ili se osjećati nedovoljno dobrom, da imate višak kilograma, premale grudi ili da niste dovoljno visoki. Jednostavno rečeno, to što muškarac gleda drugu ženu nema nikakve veze s vama.

Svijet je pun prekrasnih prizora; cvijeće, slike, fotografije, muškarci, žene … Ali ništa nije ljepše od ženskog tijela. Dakle, ako niste ljubomorni što vaš muškarac voli gledati prekrasne fotografije, slike i zalazak sunca, također ne trebate biti ljubomorni kada gleda neku privlačnu ženu, jer to je otprilike isto za njega.

Za muškarce seksualna privlačnost i emocionalna povezanost ne idu nužno ruku pod ruku. Žene ih mogu privući na strogo fizičkoj razini. Mogu ih uzbuditi žene s kojima ne osjećaju emocionalnu povezanost. Mogu biti zaljubljeni do ušiju, potpuno predani jednoj ženi i još uvijek osjećati privlačnost prema drugim ženama. Zapravo, znanost pokazuje kako si ne mogu pomoći.

Related Articles

Back to top button
Close
Close